Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας
'' Η καλή Ποιότητα των Υπηρεσιών μπορεί να μη μειώνει πάντα το κόστος, όμως η κακή ποιότητα πάντα κοστίζει ακριβά''

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ Ο ΟΑΥ «Θα είναι κερδοφόρο το ΓεΣΥ»

Η εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας θα είναι συμφέρουσα προς την κυπριακή οικονομία, επισημαίνει με σημερινή του ανακοίνωση ο αρμόδιος για το ΓεΣΥ Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας. Διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα, ο ΟΑΥ σημειώνει ότι σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη Mercer, με την εφαρμογή θα εξοικονομηθούν, σε περίοδο 10 ετών, 625 εκατ. ευρώ σε σημερινές τιμές.
Ακόμη, θα συγκρατηθεί ο ρυθμός αύξησης των δαπανών υγείας σε χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα, ενώ οι δαπάνες υγείας θα προσυμφωνούνται με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παροχείς υπηρεσιών υγείας, ώστε η ετήσια αύξησή τους να είναι ανάλογη της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.
Συνολικά, εκτιμά ο ΟΑΥ, με την εφαρμογή του ΓεΣΥ ο Κύπριος πολίτης θα έχει κατά μέσο όρο χαμηλότερη οικονομική επιβάρυνση από την αντίστοιχη σημερινή, απολαμβάνοντας την ίδια ώρα τα σημαντικά ποιοτικά οφέλη από τη λειτουργία του νέου Συστήματος μέσω της καθολικής κάλυψης, της εξασφάλισης ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας,  του δικαιώματος πρόσβασης στους παροχείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και τον εκμηδενισμό του κινδύνου οικονομικής καταστροφής σε περίπτωση ανάγκης θεραπείας από σοβαρή ασθένεια.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
10/03/2011 - 16:59

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου